Coscoll    

Nom científic: Quercus coccifera

Nom comú en valencià: Coscoll

Nom comú en castellà: Coscoja

Descripció: Arbust per excel·lència del territori. Matollars secs. Té les fulles verdes i lluentes per les dos cares i amb les vores en espines. Els aglans sempre són amargs. És un dels vegetals més resistents i dels primers que rebroten després d’un incendi. El seu nom científic “coccifera” significa portador del “coccus” que és un insecte, el Coccus ilicis, que fa la posta en les seues fulles.

Aplicacions: La seua llenya s’utilitzava per a preparar carbó. També per a cremar en la llar i en el forn. Els fruits serveixen d’aliment per als ramats a la tardor. A vegades les fulles s’han utilitzat per a la enuresis dels xiquets i com a coadjuvant en l’hepatitis.

Curiositats: Per a diferenciar-la de la carrasca cal mirar la part de baix de la fulla (revers). En el cas de la carrasca aquesta fulla sol tindre una tonalitat menys brillant per aquesta part.